вторник, 17 ноември 2015 г.

Християнството и Политиката

Винаги съм казвал, че между християнството и политиката няма връзка . И никога не са вървели ръка за ръка.

В историята на християнството ни се казва, че мнозина са искали да служат на двама господари ,но не са успели в живота.

Историята е най - добрият учител за всички нас.

Съвременното общество все повече залитат към политиката, но какво става с онези които след време искат да спрат. Какво им се случва в живота и могат ли след време да продължат.

Истината, че не могат непременно ще се опетнят всички 2 Коринтяни 6:14. Не се впрягайте заедно с невярващите; защото какво общо имат правдата и беззаконието или какво общение има светлината с тъмнината?

Но днешните пастори точно това става с тях , подлъгват се от лошите , които покваряват добрите нрави . 1 Коринтяни 15:33. Не се мамете. "Лошите другари покварят добрите нрави".
Хората са казвали с какъвто се събереш такъв ще станеш .

Винаги лошите хора са опетнявали добрите християни и пастори . Много ненавиждат добият и способен пастор. Кадърен , който може да работи и да създава църкви .

Мнозина гонят и преследват такива пастори , които дават живота си за Божието дело . Каквото се е случило Христос това ще стане и с този , който вярно върви в пътят на Бога.

Ако можем да научим живота на фарисейте и садукеите  ние ще знаем , как да постъпим така, че да не сгрешим в бъдеще .Матей 16:12. Тогава те разбраха, че не им заръча да се пазят от хлебен квас но от учението на фарисеите и садукеите.

Кога се събират две религии и две различни учения, не ли когато искат да смажат някого си ?
Интересното, че и днес това е реално.
Марк 3:6. И фарисеите, като излязоха, веднага се наговориха с Иродианите против Него, как да Го погубят.

Как мислите , кога политик и християнин може да се събере заедно да седнат на една маса и да ядът ? Погледнете горният стих , когато се наговарят да погубят някого !?

Въпреки, че библията е пълна с много такива примери , измамниците , светските пастори които идват под прикритие на тайни служби се наговарят с невярващите и обединяващи се под едно було т.е. от една идея единственото , което искат да видят смърт.

Тогава как да ги разпознаем , и кога може да стане всичко това ? Истината , че трудно се разпознават , но ако имате истинско дело пред Бога и искате да работите за Бога , те ще дойдат да те спрат и да те накарат да работиш за тях и ако не искаш да решиш доброволно да им РОБУВАШ и сътрудничиш единственото , което те очаква преследване и смърт.

Познавам реално истински такива. Не искам да ги цитирам по име , но те са господари на денят правят си каквото си искат и действат с огромна сила и мощ да съсипват делото на Бога.

Как да разпознаем, дали един пастор е избран от Бога ?  Той е страдащ , гонен и преследван , както и Христос е бил.

Бъдете много внимателни с кои общувате и с кои сте , запомнете не всеки който казва Господи ,Господи е Християнин.

ИСТИНСКИ ПАСТОР Е ОНЗИ ,КОЙТО ДАВА ЖИВОТА СИ ЗА ОВЦЕТЕ И НЕ ДОПУСКА НИТО ЕДНА ДА СТРАДА , НО ВМЕСТО СТАДОТО ПОЕМА ТОЙ ДА СТАРАДА ЗА ТЯХ .


БЪДЕТЕ КАТО ХРИСТОС !