вторник, 17 ноември 2015 г.

Сънят на пастор Методи


Прекрасен сън , която е реалност. Поставени са много категории, което ни помага да разберем, че църквата трябва да се събуди.
От всички тях изредени , мога да изключвам онези които са пастори и заминаха в чужбина поради гонение и преследване в България.
Факта , че някой опитаха се да затъмнят истинската действителност , а именно , че не са гонени християните в днешно време , е опроверган. Тъй като виждаме вече истината, която излезе на яве.
За България факта е такъв, че пасторите които си гледаха сериозно работата в църквите , са гонени и преследвани не само от държавни служители , но и от агентите поставени в църквите.
Които и до днес те проповядват, и за да докажат силата и мощта с която разполагат те регистрираха и нови деноминации , с цел да покажат на хората , че не принадлежат към дадената общност , за която се казва.
А именно от 5 деноминации днес вече числото им е над 100 регистрирани законно в СГС – София.
Според Божието слово относно пасторите които са преследвани в държавата си и напускат страната и църквите си по принуда , ето какво казва словото:
Матей 5:11. Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;
Матей 5:44. Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;
Матей 10:23. А когато ви гонят от тоя град, бягайте в другия; защото истина ви казвам: Няма да изходите Израилевите градове докле дойде Човешкият Син.
Божието Слово ясно казва бягайте в друг град. Интересно защо Исус го каза така ? Тук става въпрос тогава , когато църквата не подкрепя пастора си в гонението , което е настанало единственият начин остава да иде в друг град или друга страна.
Така Библията дава ясна картина за това. Никъде не съм срещнал , че някой ще пази овчара , но овчара пази стадото си.
И има нещо много важно тук , ако на своите си места , когато сме гонени можем да оставим след себе си добър овчар , но не винаги се случва , така както искаме.
Такова нещо виждаме на няколко места които и Бог постъпва със Сина си . Изпраща го в Египет Матей 2:13. А след отиването им, ето, ангел от Господа се явява насъне на Иосифа и казва: Стани, вземи детето и майка му, и бягай в Египет, и остани там докато ти река, защото Ирод ще потърси детето за да го погуби.
Така , за да опази Бог преследваните или преди да настъпят фатални неща , Бог опазва своето си. Така ,че към тази група не попада християните , които са гонени и преследвани , заради вярата си в Бога.
Понеже те , поемайки целият товар оставят всичко в ръцете на Бога.
Друг е въпроса дали някой е подал ръка на истинските християни. Това може и да стане , ако „някои“  не го поемат , за да го използват за свой цели ………
Друг феномен от тези неща , които най-често се среща в семействата на християнин , е когато единият е или християнин или привиден християнин . Проблемите , които застават  пред тях са винаги свързани с Бога , Църквата , Исус Христос !
Преди да се оженят или по време на брака тези пречки не са се появили , но в последствие. Когато съпругата или съпруга иска да се отдаде  цялото внимание на него а не на Бога. Разбира се , че това е често явление.
Охладнялата любов в църквата се дължи на това , че не може да се служи на двама господари . Не може да се служи на Бога с лъжа или да стоиш в лъжа. Един ден идва и нещата просто се променят в полза на Бога.
Освен това сегашното напрежение между християни и мюсюлмани се предизвиква не от вярващи хора , а от невярващи . И за това виждаме сериозните последствия , които са оправени към църквата . Тези хора не знаят , че ХРИСТИЯНИТЕ СА МИРОЛЮБИВИ ХОРА И ТЕ НИКОГА НЯМА ДА ИДАТ ДА УБИВАТ ИЛИ ДА ИЗВЪРШАТ ПРЕСЪПЛЕНИЕ ! Но всъщност от неяснота , а от друга страна от слабост нападат БЕЗЩАИТНИ , МИРОЛЮБИВИ ХОРА ! В това те си показват слабостта . Ако са силни те би трябвало да застанат не срещу невинните и беззащитните , а срещу онези , които им създават проблема или са го създали . Те не са наясно също , че църквата е отделена от държавата !
Друг е въпроса , че има агентура да съсипването , наблюдението в църквата . Те са си хора или на заплата , или доброволци за имидж, за кариера и т.н.
Братолюбието идва от там от където сме започнали от начало , а именно от Покаянието ни в Исус  Христос. Липсата на покаяние и не познаване на Бога , липсата на ново рождение , липсата на Светият Дух , липсата на Божият Син в сърцето довежда до тези катастрофални аномалии.
И следващото , което е важно да отбележа , че ако човек не е избран от Бога , защото Бог когото си иска избира и ние не можем да му се намесваме в Неговото намерение , застава срещу избраният ! Избраният , помазаният познава любовта на своя Господар и дава любов и на останалите!
Доверието към човека е най-трудно , то се изгражда цял живот , но рухва за минути. Ето за какво ние трябва да пребъдваме в Бога , без да се отклоняваме. Тогава ние никога няма да се посрамим. Еремия 9:4. Пазете се всеки от ближния си, И нямайте доверие на никой брат; Защото всеки брат ще изневерява до край, И всеки ближен разпространява клевети.
Този стих трябваше и аз да го разбера , когато пастор Петър беше председател на съюза. Колкото и да ми беше трудно след години го приех , защото не можеш да се довериш на неверни хора. А то се вижда не само от живота , но и делата. Ако не можеш да бъдеш едно в Господа , за къде си тръгнал . Ти си сляп а ще водиш виждащите !
Винаги съм казал ; НЯМА ХРИСТИЯНСКА ПОЛИТИКА  !  Има едно ако се грижиш добре за Божието дело това е твоята политика и твоето виждане. Имаме такъв пример ОЕЦ през 1944-1948 година когато църквата се намесва в политика , дават прекрасна КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ , но в същност всички отиват в затвора !
Коя е причината , всички знаем !   Политиката е ; К……….ва  ! Тя днес е с теб утре при друг.
Мястото на християнина не е там.
Мога да завърша така ; Хармония може да има в църквата , тогава когато и ние сме в хармония с Бога !   Християнин без Христос , за къде си ?  Християнин без Светият Дух , какво ще правиш и на къде си тръгнал без сили ?
Обръщам се към онези , които са гонени , заради Бога ако сега сте далеч стойте там докато не получите отговор от Бога за вашето завръщане в България . Бог ще ви открие кога и как !
Не е грях да се изпълни писанието , грях е ако си против словото.
Бъдете силни и смели в Христос!