вторник, 17 ноември 2015 г.

Пастирско сърце

Като пастори ние трябва да познаваме , кой е Исус Христос за нас. Вниманието на нас и на аудиторията не трябва да бъде насочена към нас или към определени ритуали,обряди,служения на човешки ръце тъй като кръста би се обезличило от неговото значение за християнина.

Истинските пастори трябва да познават словото на Господа и да предаде словото така,както е описано чисто и неопетнено.

Пастира трябва да служи единствено само на Господа,ако това даже да му струва и живота.

Истинските пастори са били винаги страдащи , гонени и лишени от правата си. Как един добър служител може да стане зъл,след като е повярвал и е новороден.Аз не вярвам в това,че след като все още той е гонен и преследван.

Интересно е ,че  е гонен и преследван и непрекъснато се издигат срещу него , а той даже не знае защо и какви са основните причини и не познава и самите си врагове , освен сатана.

Истинският пастор , даже да падне пак ще стане и ще служи на Бога,понеже познава,кой е Исус Христос и ако той не вярва разбира се,че ще спре изцяло своето служение завинаги и нищо повече няма да ползва.

Пастира и да страда помага , когато някой страда . Защото делото на Бога за него е много по важно от опозицията и от онези,които са застанали срещу него.

Пастира е пастор , даже и сам да бъде , понеже той е военен на Христа Исуса и ще победи,защото Бог ще направи всичко това да стане.