събота, 14 ноември 2015 г.

Надеждата в Бога



1 Йоан 3: 3. И всеки, който има тая надежда на Него, очиства себе си, както е Той чист.
Слава на Бога скъпи братя и сестри в Господа. Този стих е прекрасен и  предава една силна надежда и вяра във всеки един християнин. Някой до сега , казвал ли ви е , че ако имате силна надежда в Господ Исус Христос има способността да бъдем очистени от греха.
Какво прави  надеждата за нас ?
Надеждата не посрамява Рим.5: :5. А надеждата не посрамява, защото Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения нам Свети Дух.
В тази надежда има бъдещи неща , което кара човека да вярва уповава и очаква. Тези който умеят да чакат своя господар само те могат да бъдат благословени и да бъдат възнаградени от Бога.  Надеждата прави човека да възниква продължителна вяра в настоящите и бъдещите неща.
Но надеждата и очиства човека вътре в самият него си. Човек когото обича на него уповава , на него вярва , на него служи и чака. Пази себе си , да бъде чист , за онзи , когото обича !
Сега разбрахме ли , защо надеждата има свойствата , силата на очистване . Надеждата , Вярата  и Любовта последна умират ! Но има и случай и до гроб !
Всеки който има тази надежда в Господ Исус Христос и го чака , подготвя се , работи , уповава  на Него , служи  и т.н. ще бъде очистен , благословен и закрилян от Бога. Защото надеждата е дадена , чрез Святият Дух , а не се придава от човек на човек .
Обичайте Господа , надявайте се на Бога и Той ще Ви утвърди.
Бог да Ви благослови изобилно.