понеделник, 23 март 2015 г.

Думи на живот


Матей 16:6. И Исус им рече: Внимавайте и пазете се от кваса на фарисеите и садукеите.
В живота ни много неща ни се случват и слушаме различни учения , доктрини , възникват нови ереси , а най-честото , което се случва е ,че старото човешко учение и предани не иска да се промени и да се съобразява с Господа.
Това ,че проповядваш добре , че можеш с думи да свалиш звездите , да изразиш себе си с най – новите и чуждици думи и фрази в бълраската реч не значи , че си най – добрият проповедник.
Фарисея е бил добър философ политик , той разбираше Божията воля , имаше пред себе си най – доброто Слово на Живота идващо директно от Бога , но въпреки това не искаше да се поклони на Господа , но промени всичко над 10 заповеди приложи още 613 други нови , повеления , обичай и др. Но Господното Слово пренебрегваха .
Исус ги насърчава учениците си , като им казва Внимавайте и пазете се от кваса ........
На Фарисейте , които са религиозни водачи , които водят до духовно невежество и съспипването на Божието дело , ако и да са добри оратори , философи и водачи , познаващи Божията воля – Бог днес казва  пазете се от тях  от тяхното страшно и опасно слово , от тяхната доктрина , от техният квас и учение , водейки Божият народ в погибел .

И Садукейте , които са политически водачи вътре в Божият дом , водещи към опасна религиозна политика и неверие и отричане , даже от Бога. Тласкайки Божият народ да се свърже с политиката и света.

Толкова опасни учения , които и днес се ширят в разни деноминации , които са твърде много опасни , страшни , погибелни , агенти – пастори , наблюдатели , вълци , грабители , които все още водят църкви и гордейки , че са УНИЩОЖИТЕЛИ , СЪСИПНИЦИ НА ХРИСТИЯНСТВОТО В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА.

Ето , това е опасно , което Библията ни казва да се пазим и да бягаме от тях и да не се събираме . Колко имена стоят начело в списъците с предателите , с фарисейски-садукейски  квас , които не искат да се покаят  , но гордейки се в собственото си БЕЗБОЖИЕ , УНИЩОЖИТЕЛИ,ДВАЖ НА АДА ЧАДА ,лъжат и водят днес стадото към пъкала. 
Добре е Божият човек на време да се събуди и де покае и да бяга и да иде там , където е истинското духовно мляко , което ще те заведе в ЦАРСТВОТО НА ОТЦА.

В откровението ни се казва ,че те зи лица никога не са се поаели , пред Бога , за гнусните и мръсните дела извършени върху църквата и Божият народ.
2 Коринтяни 12:21. да не би, когато дойда пак да ме смири моят Бог между вас, и да оплача мнозина, които отнапред са съгрешили, и не {В изданието от 1940 г. думата "не" липсва} са се покаяли за нечистотата, блудството и сладострастието, на които са се предавали.

Откровение 16:11. и похулиха небесния Бог поради болките си и раните си, и не се покаяха за делата си.