вторник, 24 март 2015 г.

Думи на живот

1 Йоан 2: 25. И обещанието, което Той ни даде е това - вечен живот.

Като човешки същества всички обичаме обещанията , когато ни се дават от родителите . Това е основата на едно семейство . Децата чакат , надяват се , вярват , надяват се , уповават на родителите си , чакайки обещанието , което им е дадено от тях.
Всеки приел Исус Христос за Господ , Бог и Цар в живота си , покаян , кръстен е станал част от голямото Божие семейство .  Разбира се , както във всяко едно семейство има общение , комуникиране , споделяне , така и Бог , чрез своето слово , чрез природата, чрез  проповедта , чрез пророческото слово , личното общение с Бога и Св. дух  , осещаме и осъзнаваме ,че вече сме приети , като синове и дъщери на Бога.

Като всеки родител в наследство се е постарал да даде на синовете си нещо, което е ценно , полезно и благословено . И това , което Бог е обещал на всички негови синове и дъщери , които са родени от не тленно семе , но чрез Св. Дух , имаме обещание , че ще наследим ВЕЧЕН ЖИВОТ .
За това , сам Бог го е създал , изработил потрудил се и в наследство го дава на онези ,които го приеха , като личен Бог.
Но какво направи Бог , че толкова е ценно ? Той даде СИНА СИ ИСУС ХРИСТОС  , който е беше бит  , пострадал , наказан и убит за твоите грехове на кръста .Чрез тази кръв той е подписал акт , за нашето осиновление .
 Ефесяни 1: 5. като ни е предопределил да Му бъдем осиновени чрез Исуса Христа, по благоволението на Своята воля.


Едно грешно създание не може да наследи Божието царство , но Исус Христос е взел всичко върху себе си , за да бъдеш спасен. Сега не си в греха , ако си повярвал в Бога , понеже Исус е платил всичко за теб на кръста. Но ти си оправдан грешник умит в кръвта на Господ Исус Христос и наследството , което обещано за теб е ВЕЧЕН ЖИВОТ.