понеделник, 23 март 2015 г.

Думи на живот


1 Йоан 4:9. В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него.

-          Какво е ХРИСТИЯНСТВОТО без ХРИСТОС ? Едно нищо!

Всички искаме да знаем , дали наистина Бог ни ОБИЧА ! И този въпрос си задава не само вярващият , но и не вярващият .

Наистина ли е БОГ ЛЮБОВ ?   Наистина ли ТОЙ ме възлюби ?   Наистина ли е , че БОГ се саможертвал за мен ?
И отговора е ДА !

И БОГ  не е скрил ЛЮБОВТА СИ  от никой , но даде възможност на милиони хора да го познаят , да го приемат и да се радват на БОЖИЯТА ЛЮБОВ  , която  е изявена , чрез ИСУС ХРИСТОС !

За да живееш в БОЖИЯТА  ЛЮБОВ  е необходимо да приемеш ИСУС ХРИСТОС  , като свой личен спасител ,  и да ЧУВСТВАМЕ НЕОБХОДИМОСТТА ДА ЖИВЕЕМ ,ЧРЕЗ НЕГОВИЯТ СИН ИСУС ХРИСТОС !

Както рибата не може да живее без водата , така и ХРИСТИЯНИНА  не може да живее без ХРИСТОС . И както рибата от време на време излиза на повърхността на водата и поема въздух , кислород , така и християнина от време на време получава своето откровение , чрез ХРИСТОС , за да се докосне С БОЖИЕТО ЦАРСТВО  и БОЖИЯТА ЛЮБОВ.

Няма нищо по прекрасно от това да се наричаш ХРИСТИЯНИН . Да се наречеш ПОМАЗАНИК  на ВСЕВИШНИЯТ ! Да живееш всеки ден , чрез БОЖИЯТ СИН и да се радваш , че си част от тялото на БОГА.

Какво голямо превъзходство имаме ние християните , да се наричаме СИНОВЕ НА ЖИВИЯ БОГ , БОГ ИЗРАЕЛЕВ , БОГ АВРАМОВ , БОГ ИСАКОВ , БОГ ЯКОВ . И колко е прекрасно  е ,че ТОЙ  не е БОГ на мъртвите а на живите .

Даже БОГ е изявил още по голяма любов към човека , ЧЕ СЛЕД СМЪРТТА ДА БЪДЕ ЧОВЕК ОТНОВО СЪС СВОЯТ СЪЗДАТЕЛ , ПРЕМИНАВАЙКИ ОТ ЖИВОТ В ЖИВОТ !!!

Какво голямо превъзходство , да живеем ЧРЕЗ СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС  , да бъдем радостни и щастливи , благословени и блажени , живееки вечно с БОГА В НЕГОВОТО ЦАРСТВО .
Ето тук идват думите от Божието слово ;
Римляни 8:35. Кой ще ни отлъчи от Христовата любов? скръб ли, или утеснение, гонение или глад, голота, беда, или нож?
Римляни 8:39. нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ.
БОГ Е ЛЮБОВ , а да живееш , чрез БОЖИЯТА ЛЮБОВ ,която е ИСУС ХРИСТОС  това е най-голямото щастие и благословение.

БОГ ТЕ ОБИЧА , живей всеки ден , с и чрез ИСУС ХРИСТОС истинската и божествена любов.


БОГ ТЕ ОБИЧА.