вторник, 30 октомври 2018 г.

Днес ще престоя в домът ти

И Исус му рече: Днес стана спасение на този дом; защото и този е Авраамов син.

Лука 19:9


Днешното ни обещание от Бога е прекрасно. Случвало ли ви се да ви кажат, че ти не си достоен да станеш християнин, защото си грешник?

Този човек беше бирник, крадец, началник на бирниците и той притискаше собственият си народ и помагаше на противниците си. Народа го мразеше дълбоко в душата си. Народа го показваше явно. Даже и Книжниците, Фарисейте, Садукейте, Свещениците ако и да са били предатели на собственият си народ мразеха този човек. Сами знаете, че не бирниците разпнаха народа а духовниците от завист!

Този човек искаше да се върне при народа си, искаше да се покае, но никой не му даде шанс да го направи.

Той беше просто прокълнат от собственият си народ.

Исус просто мина покрай него, нямаше сложни думи, нямаше обяснение на Божията воля. Имаше само едно просто изречение; ДНЕС ЩЕ ПРЕСТОЯ В ДОМЪТ ТИ!

Това беше достатъчно за Закхей. Той разбра Божията воля, че Бог е склонен и го приема. Вече не е отблъснат. Закхей просто побърза да каже желанието си, болката си, надеждата си, вярата си; ПОКАЙВАМ СЕ ...АКО ОБРАХ НЯКОГО ВРЪЩАМ ЧЕТВЕРОКРАТНО ВСИЧКО ,  АКО ОНЕПРАВДАН ЩЕ ГО ВЪЗСТАНОВЯ......!

Това беше достатъчно Закхей  да изповяда за да каже Исус една важна дума; И Исус му рече: Днес стана спасение на този дом; защото и този е Авраамов син.

Лука 19:9

Ти си Аврамов син, Ти си Божий син, Божието царство е приготвено за теб не за света. Не отхвърляй възможността  днес след като Исус минава покрай теб и те кани да слезеш от дървото, защото днес ще бъде гостенин в твоето сърце, в твоя дом и иска да ти даде нова надежда , ново начало и да се върнеш при корените си на Авраам.

Готов/а  ли си за го направиш промяната в твоя живот ?  Сам/а реши.


Бъдете благословени. Амин.