неделя, 4 декември 2016 г.

Наслаждавай се и весели се в Господа

Пс.37:4 Наслаждавай се в ГОСПОДА и Той ще ти даде желанията на сърцето ти.
Този стих е прекрасн за насърчение и укрепване на вярата и на онези,които са с отпаднал дух и без надежда . Тъй като днес има много  хора , които са обесърчени отпаднали в духа.  Борбите и проблемите в живота ни са много и много пъти сме обесърчени  от  проблемите, които ни заобикалят. Библията ни дава възможност  да разберем този стих по един много прост начин , а именно: Наслаждаваш  се и се весериш в Господа а той на свой ред ще те благослови  и ще ти даде попросеното на сърцето.
Християнските битки се печелят с радост и веселие в борба , хваление и упование в Бога.
Спомнете си за Ерихонските стени , един град от исполини . Превземането на града бе  невъзможно . Голям град,големи стени,хора великани. Бог не ги изведе  в явна битка с врага им. Показа им , че печелянето на войната не се изисква  оръжия  от този свят, а само да се радват , да  пеят , да се веселят в Господа, като обиколят града седем  пъти и стените им ще паднат и битката ще бъде  на Бога  и победата  сигурна.
Участието  в този  манифест  в тази борба трябва да заемат от свещеници,  военно началтици, народа заедно с децата.
Събарянето на стените на Ерихон ще бъдат с използването на хваление на  Господа.  До сега няма друг народ  по този начин и хваление  да са побеждавали други народи  освен Израел.
Това ни говори , че  най-доброто оръжие  срещу  кризата,трудностите, неприятелите е хвалението ,наслаждаването и веселието в Господа и Бог ще даде утехата и победата ни и отговора на молитвите ни, които  извират от сърцето.
Бог благословения добрите намерения на сърцето защото те са успех за нащето дабро бъдеще.
Братко и сестро ако днес  ти си обесърчен в Господа никак не е добре защото това е пагубно за твоят духовен живот.
Весели се в Господа ,  наслаждавай се в Господа и Той със сигурност ще те благослови  ще ти даде нужното което ти липсва и няма да те остави да бъдеш отпъднал и унищожен от този коварен свят.
Бог да те благослови  изобилно. Да ти даде тази радост, веселие и упование в Него защото успеха в живота ти е гарантиран.