неделя, 3 февруари 2013 г.

Молитвата


Молитвата
Матей 21:22. И всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите.
Молитвата е специално нещо,което ни учи ,как да се отнасяме с Бога и да общуваме . Молитвата представлява просене ,  искане , молба . Молитвата и молбата винаги в живота се оправя към Бога . Той е силният , мощния , безпогрешният , благословеният , милостивия , снизходителният и безпристрастният .
Като Бог ние не можем да намерим никъде в този свят , който да е толкова любещ , милостив  ,  а от другата страна да е толкова много строг със своето създание . И въпреки , че толкова грешим  всеки ден отново ни дава ежедневният хляб.
В Матей 6: 9. А вие се молете така: Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име!
10. да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята;
11. Дай ни днес ежедневния хляб;
12. и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници;
13. и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин].
Ни учи , как да се молим . Ние наричаме тази молитва Първосвещеническа . В нея има всичките детайли на нашето молене към Бога . Тази молитва е специална и се изисква дълбоко разглеждане на самият предмет .
Но въпреки това ще преразгледаме няколко важни детайли , казани от Исус в молитвата , която научи учениците си , но иска и нас да ни научи .
В тази молитва има ключови думи , като Отче наш , Небето , Небесата , Твоето име ,Твоето царство , Твоята воля , Земята , Хляба ,Дългове , Изкушения , Лукавия ,  Сила и Слава !
Никъде не поставя човека , като важен елемент на обръщение към него или към  определен предмет на поклонение и изповядване .
Искам да кажа молитвата е изповедта на това , което вярваме , на това в което сме убедени да искаме и търсим .
В тази молитва е посочено целият човешки живот с няколко думи ; Бог като творец и незаменим и молитвата трябва да бъде отправена към Отца в името на Исус . Небесата и всемира , което Бог е създал без начало и край . Неговото царство което е свято , чисто . Където няма грях и болести , престъпления и неправда  . Земята ,като символ на човека от която сме и произлезли и се връщаме . Ежедневната храна която всеки ден ни дава възможност физически да съществуваме . Дълговете които имаме към своят ближен . Борбата между доброто и злото – Сатана , изкусителят на всеки грях  . И накрая величието на Бога изразена в сила , мощ и слава .
Никъде Исус Христос не ни учи да се молим към образи , картини или нещо създадено от човешки ръце . Той ни учи , да се покланяме като истински поклонници на Отец .
Йоан 4: 24. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.
Ако ние спазваме това истинско поклонение на молитвата тогава можем да оправим своят глас към Бога и да поискаме и да по просим от Бога .
Матей 21:22. И всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите.
Молитвата се сее с вяра , защото без вяра ние не можем да угодим на Бога и да искаме не можем да получим нищо от Него .
Еврей 11: 6. А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят.
Награда се дава на онези ,които имат вярата на Аврам .
Но даже и  вяра , като синапово зърно да имаме Бог отново ще ни благослови .
Лука 17: 6. А Господ рече: Ако имате вяра колкото синапово зърно, казали бихте на тая черница: Изкорени се и насади се в морето, и тя би ви послушала.
Както виждаме от всичко казано до тук просто е необходимо вяра  , за да угодим на Бога и , за да имаме силна молитва е необходимо поне като синапово зърно да имаме вяра .
Скъпи приятелю , скъпи братко и сестро в Господа Исуса Христа , може би днес ти си казваш , че ти липсва и тази малка вяра ,като синапово зърно тогава ти предлагам една обикновена молитва , която можеш да изповядаш и кажеш на Бога в Името на Исус Христос.
Да се помолим;
Отче наш , благодаря ти в Името на Исус Христос за всичко имам нужда от теб и се нуждая от помощ и подкрепа , помогни ми и ми дай вяра колкото синапово зърно , за да погледна на Теб и Твоето царство , Да погледна на Твоят син Исус Христос , който прати за мен на кръста да умре за моите грехове.
Моля те помогни ми , да вярвам в Теб , в Сина и в Овятият Дух да Ви призовавам винаги през целият си живот.
Прости ми , че нямам голяма вяра , но с тази молитва Ти ми предай , за да бъда Твой / Твоя завинаги.
Прости ми греховете и покайвам се , за всичките си грехове знайни и незнайни . Прощавам на всички мой длъжници и Ти ми прости моите грехове .
Приеми ме , като твой / твоя   /  син / дъщеря /  Всичко това посмях да искам в Името на Исус Христос . Амин
Ако искате да получавате всеки ден по един стих от Библията обадете се или ми се обадете на телефон Тим 38 99 16 16 86 , Уинд 3663 211 578  Пратете СМС  с текст SMS BIBLIA SI или www.smsbiblia.blogspot.com