неделя, 17 октомври 2010 г.

Съвременно християнство или модернизъм

Съвременно християнство или модернизъм

Исус Христос ни каза в Свещеното писание„Мат.10:32,33 И така, всеки, който изповяда Мен пред хората, ще го изповядам и Аз пред Моя Отец, който е на небесата. Но всеки, който се отрече от Мен пред хората, ще се отрека и Аз от него пред Моя Отец, който е на небесата.„
Съвременната църква е в перйод на дрямка,спане и лентяиство,така както описва Матей в гл.25 за Десете девици.
В съвременната църква липса присъствието на Святия Дух,новорождение и посвещение към Бога.Днешната църква е по склона и податлива към МАМОНСТВО , отколкото към поклонение към Бога.В това отношение става въпрос за сребролюбе,злоба,коварсво,хитрост и др. поради простата причина,че тези които сега идват и посещават църквата не са се посветили на Бога и не са си предали сърцето на Бога.
Причината за тези пророчески думи на Исус Христос,е че ще има хора , последователи,които ще се отрекат от единственият Господар на вселената ,пре човеците,когато ще дойде време за свидетелство.
Ако погледнем казаното по горе за съвременият модернизъм е вярно,за да не сме гонени и преследвани заради вярата е да не изповядваме името на Исус.
Такъв случай имаме с ап.Петър ,когато се отрече от Исус три пъти ......не познавам човека ......ако беше изповядал ,че беше негов ученик със сигурност щеше да последва Исус на кръста.И е така.
Християните които се намират теритоията на Западна Европа , практика е отричането от Бога и изповядването на името на Исус Христос ,като Господ.
Интересно е,че бългаските християни,които в продължение на 45 години комунизъм са били гонени и преследвани заради Бога,днес са едни от тези които са отпаднали.Бърху това явление не искам да коментирам,но това което наблюдавам при тях отричане от вярата и озлобление,даже стигат и до крайности.
Подобна ситуация съм срещха на територията на Испания,където срешнах български християни.Извесно време търсих българи християни.И какво ми направи впечатление , всички се криеха.
Веднъж като работех на полето двама от работниците наши сънародници се сбиха ожесточено на полето.И този , които не можа да надвие каза на по силния: „Ти нали си дякон -проповедник ,защо лъжеш и крадеш,а сега ме биеш и се криеш от пастора да не те узнае,че си християнин.“ Тези думи ме сразиха очите ми се напълниха със сълзи и ме досрамя от стасналото,тогава се обърнах и го попитах - Ти найстина ли се отрече от Исус? След това поговорих с него и след този разговор с Божията помощ възтановихме църквата в Олерия , област Валенсия.Срешнах и пастори местни които не устояха в Божието дело,заради сребролябие,не устояха в Божието дело.
За кратко време на Божията нива успях да събера 30 души и съградихме една малка църква в село Олерия ,където ставих да проповядва човек и заминах за Италия.
Не знам защо Бог ме доведе в Италия но нещата не са по различни от там.Опитах се да общувам с братя и сестри и открих,че голяма част от тях се крият да не се разберат,че са християни и страхът от това ги съсипва.
В момент на общуване с тях успях да събера много телефони номера .И Бог ми заговори да се създаде SMS - Билия. Общо получаващи са 105 души.
В подължение на 2 месеца от получаващите SMS - Библия 30 % отпаднаха и изповядваха , че имат страх да не ги изхвърлят от работа.
Трябва ли да спрем Божието слово ,заради човеците? Къде ни е страхът от Бога?
Други ни заплашват,че ще бъдем предадени на полицията...... Не каза ли нашият Господ Исус ,че ще бъдем предадени от братя на властите,където ще свидетелстваме за Него.
Не се ли изпълнява словото и днес?
Модернизъма навлезе изцяло в живота и църквата,това говори,че светът е навлезъл в църквата и повлече спасените след себе си.
А кой е в света ако не онзи, който иска нашите души да погуби!
Модернизъма е силно навлезе и в Бългаските църкви,модерно служение,модерен Христос,модерен начин на поклонение и т.н.
Нека ние да се прилепим към словото и заедно да се върнем към Бога и да се изповедваме пред Бога,като всеки се върне от лошият си път,защото Бог очаква всички да се обърнем към Него и да рработим на Божията нива , тъй като жетвата е изобилна а работниците малко.Амин.