четвъртък, 6 август 2015 г.

Нови причинители на Вируси в компютри



През последните седмици ми се наложи да изследвам щателно от къде идват новите вируси, след като не съм посещавал нито един сайт, който се счита за опасен и не е в списъка причинители на вируси!
За това и инсталирах най-големите защити за един компютър ;
1.Антивирусна програма.
2.Анти Спей.
3.Терминатор  Анти Спей.
4.Клинер.
5.Мастер Клинер.
6.Охладител.
7.И всички останали програми информационни за това което се случва в компютъра.

И така влезнах във всички най-безопасни сайтове, свързани само с новини , известния Гуугъл , блоджер.
Всеки от посетените сайтове ми предлага бисквити . Ако искаш да ползваш услугите им , непременно да се популяризира в фейсбук , и други услуги на блоджер, гуугъл и т.н.
От друга страна и Гуугъл предлага бисквити.
В същност какво представлява бисквитите с прости думи; Шпиониране ! Предоставяне на информация от всички уреди, устройства, сайтове, писма, пощи и др. които ежедневно ползване на своя компютър.
В същност , какво става , когато всеки ни предлага шпионска програма – искаме или не искаме !
Това което успях да забележа и открих БУМ в компютъра .  Идват не недейно вируси, контрол на собственият ни компютър, намеса в личният ни живот и в края на краищата програмата т.е. самият Уиндоус иска преинсталиране или просто проблем в хард диска , или нещо друго. Чакам с часове , за възстановяване на програмата и софтуера , но се оказва, че най-добрият начин , за да излезна от кризата на чакане с часове и дни е преинсталация , възстановяване хард диска и т.н.

Всъщност бисквитите , които ви се предлагат не се ядът , нито с мляко , нито с кафе или нещо други т.е. няма безплатен обяд. След като сте се съгласили да приемете бисквитите , значи се задължавате да приемете и сриване на вашият компютър .

Е тази услуга не е безплатна в същност , ако сте в чужбина преинсталацията ще ви струва 45 евро , ако сте в България от 25-50 лева .
Какъв е моя съвет накрая .
След като сте поръчали обяда , плащайте . Поне не си слагайте информацията на електронен носител, който е включен с интернет , тогава вече е зле. Ако имате банкова сметка, кодове и др. считайте , че след време сте и без пари.

Добре дошли в новите шпионски услуги в интернет.
Ако ползвате компютър  с важна информация никога не ползвайте интернет.
От друга страна всяка антивирусна програма забавя компютъра .
Това са моите наблюдения и открития .