петък, 29 март 2013 г.

Тайната на проспериращи и незачитаните духовни водачи

 

Всеки един от нас знае,че постигане на високи резултати в живота изисква много труд , работа , неспане , грижи , проблеми , много тревоги и др.

Не е лесно да спечелиш златен медал,защото се изисква много труд,тренировки усиля , за да се докажеш,че си най-добър от добрите.

В съвременният живот нещата не са такива , каквито ги знаем и наградата се взима по нечестен път.

За Божият Син е писано , като страдалец ,преследван, унижен , похулен , отхвърлен ,бит , поруган , разпънат на дърво т.н. и т.н. а от друга страна го виждаме побеждаващ своите врагове,чрез добрият си живот. Пророчеството за Исус Христос виждаме в  Исая 53 глава

  1. Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?

  2. Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.

  3. Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.

  4. Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.

  5. Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.

  6. Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.

  7. Той беше угнетяван, но смири Себе Си, И не отвори устата Си; Както агне водено на клане, И както овца, която пред стригачите си не издава глас, Така Той не отвори устата Си.

  8. Чрез угнетителен съд биде грабнат; А кой от Неговия род разсъждаваше, Че биде отсечен отсред земята на живите Поради престъплението на Моите люде, върху които трябваше да падне ударът?

  9. И определиха гроба Му между злодеите, Но по смъртта Му при богатия; Защото не беше извършил неправда, Нито имаше измама в устата Му.

  10. Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.

  11. Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им.

  12. Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели корист със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И защото взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайствува за престъпниците.

 

Исус Христос носейки нашите болки и страдания ни изцелява и ни помага,за да се спасим и прогресираме.

Исус не беше зачитан , мястото му беше определено сред престъпниците , висящ на дърво прободен , оплюван , поруган даже и в смъртният му час.

Това ни говори,че и днес никой гонител на християните няма да зачита никой пред никого.Той има власт да руши,да затваря,да погубва , независимо това кой стои пред него.

Гонителите не зачитат пророците

Деяния на Апостолите 9 гл.

  1. А Савел, като още дишаше заплашване и убийство против Господните ученици, отиде при първосвещеника.

  2. и поиска от него писма до синагогите в Дамаск, че, ако намери някой от тоя Път, мъже или жени, да ги докара вързани в Ерусалим.

Помислете си каква сила и мощ е въоръжен Савел,да прави каквото си поиска от омраза към Божиите служители.

Той беше фарисейн ,той беше учител на народа,учил се при Гамалил , който е един от най-добрите преподаватели по ТЕОЛОГИЯ  . Той познаваше прекрасно божиите пророчества,той знаеше за небесното царство,той знаеше за възскръсението на мъртвите . Знаеше за служението на Ангелите и въпреки това беше гонител и преследвач.

Нима тогавашните учители не знаеха тайната,че той е Божии син? Кои казаха пророчеството за неговото раждане не ли Мат.2 гл.

  3. Като чу това цар Ирод, смути се, и цял Ерусалим с него.

  4. Затова събра всички народни главни свещеници и книжници и ги разпитваше, где трябваше да се роди Христос.

  5. А те му казаха: Във Витлеем Юдейски, защото така е писано чрез пророка: -

  6. "И ти, Витлееме, земьо Юдова, Никак не си най-малък между Юдовите началства, Защото от тебе ще произлезе Вожд; Който ще бъде пастир на Моя народ Израил"

  7. Тогава Ирод повика тайно мъдреците и внимателно научи от тях времето, когато се е явила звездата.

  8. И като ги изпрати във Витлеем, каза им: Идете, разпитайте внимателно за детето; и като го намерите, известете ми, за да ида и аз да му се поклоня.

-Как ви се вижда от този пасаж по горе? Светските хора не познават пророчествата , не познават духовните неща,освен ако няма ДУХОВНИ ВОДАЧИ  да ги въведат в тайните на библията и да разкриват  Божията воля.

Предизвиканото гонение на Божият Син не започна от света ,понеже те са само изпълнителите на гонението и преследването,но БОЖИИТЕ ХОРА , БОЖИЯТ ЧОВЕК разкри тайните на Божието Слово.

Светски човек няма да отиде да се поклони на Бога,няма да проповядва и да свидетелства,няма да прави жертви за Бога , но духовният водач би го направил.

Филипяни 1:15. Някои наистина проповядват Христа дори от завист и от препирлив дух, а някои и от добра воля.

Тези хора са били завистливи и неподготвени за Божието царство и не искаха сега да дойде краят на тяхната власт на земята , за това те измислиха користни цели ,как да го погубят.

Марк 12 гл.

  1. И почна да им говори с притчи: Един човек насади лозе, огради го с плет, изкопа лин и съгради кула, и даде го под наем на земеделците, и отиде в чужбина.

  2. И във времето на плода изпрати един слуга до земеделците да прибере от земеделците от плода на лозето.

  3. А те го хванаха, биха го, и го отпратиха празен.

  4. Пак изпрати до тях друг слуга; и нему счупиха главата, и безсрамно го оскърбиха.

  5. Изпрати и друг, когото убиха; и мнозина други, от които едни биха, а други убиха.

  6. Още един имаше той, един възлюбен син; него изпрати последен до тях, като думаше: Ще почетат сина ми.

  7. А тия земеделци рекоха помежду си: Тоя е наследникът; елате да го убием, и наследството ще бъде наше.

  8. И тъй хванаха го и го убиха, и хвърлиха го вън от лозето.

  9. Какво, прочее, ще стори стопанинът на лозето? Ще дойде и ще погуби тия земеделци, а лозето ще даде на други.

  10. Не сте ли прочели нито това писание: - "Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Той стана глава на ъгъла,

  11. От Господа е това. И чудно е в нашите очи"?

  12. И първенците искаха да Го хванат (но се побояха от народа), понеже разбраха, че за тях изрече тая притча. И оставиха Го и си отидоха.

  13. Тогава пращат при Него някои от фарисеите и иродианите за да Го впримчат в говоренето Му.

Те не искаха сина на дърводелеца да бъде техен водач! Те не искаха Исус да бъде водач,понеже не беше от тяхната черга! Исус беше различен от тях и за това те не желаеха да бъдат с него,понеже разкриваше делата им , помислите им бяха разкрити и не можеха да вършат делата си толкова открито.

Този човек заслужава  смърт не е за нас и не може да бъде наш другар,приятел,брат във вярата искаме смъртта му.

Водачите им бяха РЕЛИГИОЗНО – ПОЛИТИЗИРАНИ  . Властта беше в техни ръце и те си правеха ,каквото си искат , даже със сина на земеделеца. Убиха го!

Нима един престъпник ще се признае за виновен,нима една блудница ще каже,че съгреши,нима крадеца ще си признае ??? НЕ ВЯРВАМ ! 

Те бяха такива , те осъдиха блудниците а те самите бяха такива. Те съдеха народа за храната,за миене на чаши и шулци,но не осъждаха себе си,че бяха гробници варосани , пълни с мъртвешки кокали :

  Матей 23:

27. Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота.

  28. Също така и вие от вън се виждате на човеците праведни, но отвътре сте пълни с лицемерие и беззаконие.

  29. Горко вам книжници и фарисеи, лицемери; защото зидате гробниците на пророците, и поправяте гробовете на праведните, и казвате:

  30. Ние, ако бяхме живели в дните на бащите си, не бихме съучаствували с тях в проливане кръвта на пророците.

  31. Така щото свидетелствувате против себе си, че сте синове на ония, които избиха пророците.

  32. Допълнете и вие, прочее, мярката на бащите си.

  33. Змии! рожби ехиднини! как ще избегнете от осъждането в пъкъла?

  34. Затова, ето, Аз изпращам до вас пророци, мъдри и книжници; едни от тях ще убиете и ще разпънете, и други от тях ще биете в синагогите си, и ще ги гоните от град в град;

  35. за да дойде върху вас всичката праведна кръв проляна на земята, от кръвта на праведния Авел до кръвта на Захария, Варахиевия син, когото убихте между светилището и олтара.

  36. Истина ви казвам: Всичко това ще дойде върху туй поколение.

  37. Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошката прибира пилците си под крилата си, но не искахте!

  38. Ето, вашият дом се оставя пуст.

В днешното християнско общество се получи точно това нещо.

С КОЕ СТЕ ПО РАЗЛИЧНИ ОТ БАЩИТЕ СИ ?

Исус иска промяна , да не гоните и преследвате невините .

АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ДОБРО ЗМЙИ ЕХИДНИ НЕ ПРАВЕТЕ ЛОШО ЗАЩОТО ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ПРОЛЯХТЕ НЕВИННА КРЪВ !!!

Разпънахте братята на кръст стига толкова време е да се покаете,да се избавите от гнева на Бога.

Толкова зло сте натоварени,че в самото небе няма място за вас ФАРИСЕИНО  , земята не може да Ви удържи и ада , шеола е широко отворено за Вас и никой не може да Ви отърве от СИЛНАТА МОГЪЩАТА РЪКА НА БОГА.

Кой е просперирал ? Исус ! Защото просперитета е в страданието , гонението и преследването за Божието име .

Днес мнозина гонени,преследвани ,лишени,мразени , осиромашели ,заради Божието царство те имат награда на небето .

Толкова много ограбени братя и сестри има от днешните ФАРИСЕИ , КНИЖНИЦИ , САДУКЕИ ,ИРДОДИАДИ , че за техните плачи ПЪКАЛА ЩЕ БЪДЕ НАЖЕЖЕН ОЩЕ ТОЛКОВА КОЛКОТО Е СЕГА !

Отърсете се от политиката , отърсете си от приятелството със света ,отърсете се от слугуването ви на светски водачи и елате  да СЛУЖИТЕ НА ИСУСА.

Кой ще се покае и промени?

Кой наеминик убиец ще прогресира пред Бога?

ИСУСОВИЯТ ПРОСПЕРИТЕТ БЕШЕ В ТОВА ДА СТРАДА ЗА НАРОДА,ДА НОСИ ТЕГОТИТЕ НА ОБРЕМЕНЕЛИТЕ СЕ,ДА ИЗЦЕЛЯВА , ДА ВЪЗКРЪСЯВА,ДА НОСИ ВСЕКИ ДЕН КРЪСТА СИ В ТОВА БЕШЕ СИЛАТА И ПРОСПЕРИТЕТА НА ИСУС ХРИСТОС !

 

Всички други просперитети финансово има си въпроси,как си ги спечелил и дали ограби братя и сестри , църквата и народа ?

Ако е по честен начин , значи и помагаш за Божият народ и си един страдалец за Христос , понеже също ти не можеш да търпиш греха , но помагаш на вдовици,на божия човек и за делото носиш всички върху себе си ,за Божи слава и прослава.

ПРЕСПЕРИТЕТ Е ТОВА ;

-ДА ИМАШ СИЛА МА МОЛИТВА.

-ДА ИМАШ СИЛА НА СЛОВО.

-ДА ОБИЧАШ И ВРАГОВЕТЕ.

-ДА ПОМАГАШ НА СТРАДАЩИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ.

-ДА СПАСЯВАШ ОНЕЗИ,КОИТО ЗАЛИТАТ НА СМЪРТ.

-ДА ПРЕГЛЕДАШ БЕДНИТЕ,ВДОВИЦИТЕ И ДА ИМ ПОМАГАШ В ТЕХНИТЕ НЕВОЛИ.

-ДА НЕ СЛУЖИШ И ДА НЕ СЕ ПОКЛОНИШ НА МАМОНА.

-ДА СИ ДАЛЕЧ ОТ СВЕТСКАТА ВЛАСТ,НО БЛИЗО С БОЖИЯТА ВЛАСТ ,КОЯТО ТИ ДАВА СИЛА МОЩ И БЛАГОСЛОВЕНИ.

 

АМИН!